12987

As regards the supervision (control) of employers’ compliance with the labor legislation — to take s…

As regards the supervision (control) of employers’ compliance with the labor legislation — to take steps aimed at careful harmonization of the procedure, grounds, methods and forms of inspections, powers of the corresponding authorities, particularly with the ILO Conventions and requirements of the Law No. 877.

Based on the report:

State:

Other CEBs, Cabinet of Ministers of Ukraine,

Status:

In process

— коментарі: Мінекономіки розроблено проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо порядку державного нагляду (контролю) за додержанням законодавства про працю та зайнятість населення», положеннями якого пропонується визначити особливості здійснення державного нагляду та контролю за додержанням трудового законодавства у відповідності до Конвенції Міжнародної організації праці № 81 1947 року про інспекцію праці у промисловості й торгівлі, ратифікованої Законом України від 8 вересня 2004 р. № 1985-IV, та Конвенції Міжнародної організації праці № 129 1969 року про інспекцію праці в сільському господарств, ратифікованої Законом України від 8 вересня 2004 р. № 1986-IV, а також з урахуванням Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності». Зокрема, законопроектом пропонується визначити правовий статус державної інспекції праці, права та обов’язки інспекторів праці, форми здійснення контролю, підстави та порядок проведення інспекційних відвідувань та інші питання функціонування системи державного нагляду та контролю за додержанням трудового законодавства, що дозволить підвищити інституційну спроможність Держпраці виконувати покладені на неї повноваження. Законопроект проходить антикорупційну експертизу в НАЗК, після проведення якої готуватиметься до подання на розгляд Уряду.

Open info Close info

Next recommendation: To continue providing the Export Promotion Office with appropriate resources, expanding support serv...