12503

Підготувати та подати до Верховної Ради України проєкт Закону України «Про адміністративну процедуру…

Підготувати та подати до Верховної Ради України проєкт Закону України «Про адміністративну процедуру» (на заміну Законопроєкту № 9456 від 28 грудня 2018 року) та сприяти у межах своєї компетенції його прийняттю, зокрема, у частині подальшої конкретизації положень Законопроєкту № 9456, які містили перелік питань, які перевіряє орган оскарження в рамках адміністративного оскарження, а саме:
• дотримання вимог матеріального права;
• дотримання процедури (включаючи питання компетенції);
• правильне і повне встановлення обставин справи на підставі належних і допустимих доказів.
КМУ

На основі звіту:

Держорган:

КМУ,

Статус:

В процесі виконання

— коментарі: В цілому, рекомендація буде виконана у разі прийняття Законопроекту, розробленого Мінцифрою, у поточній редакції (ч. 2 ст. 79 Законопроекту). Разом з цим, доцільно було б доповнити чт. 78 ч. 3 такого змісту: "Перегляд справи за скаргою полягає у перевірці суб’єктом розгляду скарги таких питань: 1)дотримання вимог матеріального права; 2)дотримання процедури (включаючи питання компетенції); 3)правильне і повне встановлення обставин справи на підставі належних і допустимих доказів".

Детальніше Згорнути

Наступна рекомендація: Підготувати та подати до Верховної Ради України проєкт Закону України «Про адміністративну процедуру...