11818

Заборонити на законодавчому рівні кримінальне переслідування особи за ухилення від сплати податків д…

Заборонити на законодавчому рівні кримінальне переслідування особи за ухилення від сплати податків до остаточного узгодження податкових зобов’язань (як це передбачено п.п. 3.5.6. Коаліційної Угоди депутатських фракцій у Верховній Раді України VІІІ скликання, яка є невід’ємною частиною Програми діяльності Кабінету Міністрів України (далі – «Коаліційна угода»)). Для цього пропонується внести зміни до статей 212 і 212-1 ККУ чітко встановивши, що «фактичне ненадходження коштів до бюджетів чи державних цільових фондів» (у статті 212 ККУ) та «фактичне ненадходження коштів до фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування» (у статті 212-1 ККУ) означає «несплату у встановлені законом строки узгоджених грошових зобов’язань».

На основі звіту:

Держорган:

ВРУ,

Статус:

В процесі виконання

— коментарі: 3 вересня 2020 року в 1-му читанні було прийнято законопроект 3087-д «Про Бюро економічної безпеки України». Провести роботу з ВРУ щодо можливості відображення нашої рекомендації в остаточній редакції законопроекту.

Детальніше Згорнути

Наступна рекомендація: Внести зміни до п. 2.5 Методичних рекомендацій щодо порядку взаємодії між підрозділами органів держа...