11676

Зобов’язати операторів інженерних мереж оприлюднювати інформацію про технологічні вимоги щодо …

Зобов’язати операторів інженерних мереж оприлюднювати інформацію про технологічні вимоги щодо підключення до мереж для сприяння реалізації інвестиційних програм.

На основі звіту:

Держорган:

НКРЕКП,

Статус:

В процесі виконання

— коментарі: Згідно з інформацією, наданою НКРЕКП, вказана вимога наразі встановлена для операторів газотранспортної та газорозподільчої систем у силу положень Кодексу газотранспортної системи та Кодексу газорозподільних систем.Також згідно з пунктом 4.1.38 Кодексу систем розподілу ОСР оприлюднюють та оновлюють всю необхідну інформацію на офіційному веб-сайті й несуть відповідальність за своєчасність оприлюднення інформації і її достовірність.Втім, чинне законодавство не зобов’язує операторів інших мереж (тепло-, водопостачання і водовідведення) публікувати інформацію щодо технологічних вимог для приєднання до мереж. Згідно з інформацією, наданою НКРЕКП листом від 18.10.2019 року №11129/13.2/7-19 повідомлено, що виконання цього заходу не передбачено.

Детальніше Згорнути

Наступна рекомендація: Зобов’язати ліцензіатів публічно інформувати споживачів про поточні приєднання, статус заявок ...