11537

Забезпечити належне технічне функціонування й технічне обслуговування системи електронного адміністр…

Забезпечити належне технічне функціонування й технічне обслуговування системи електронного адміністрування ПДВ. Ручне управління і несанкціоноване проникнення в систему, які призводять, зокрема, до сумнівних “втрат” податкових накладних, відмови в реєстрації податкових накладних на підставі “стану 9” тощо повинні бути виключені. Такий самий підхід має бути застосований щодо випадків неспівпадіння даних ПДВ звітності та системи адміністрування ПДВ. Це може бути досягнуто, зокрема, шляхом введення персональної дисциплінарної, адміністративної та фінансової відповідальності посадових осіб податкових органів. Крім того, Податковий кодекс має передбачати матеріальну відповідальність осіб, які відповідають за технічне обслуговування та організовують підтримку системи електронного адміністрування (наприклад, санкції повинні накладатися, якщо платник податків не в змозі зареєструвати накладні ПДВ у зв’язку з недоступністю системи або перебою в її функціонуванні).

На основі звіту:

Держорган:

ДПС,

Статус:

В процесі виконання

— коментарі: Продовжується реалізація Закону № 1797 від 21.12.2016 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо покращення інвестиційного клімату в Україні", який спрямований на спрощення адміністрування податків та є важливою частиною реформи ДФС. Це спільне минулорічне напрацювання депутатів, експертів та представників бізнесу.

Детальніше Згорнути

Наступна рекомендація: Забезпечити обізнаність податкових органів на місцях та їх належну підготовку для ефективної підтрим...