11527

Підготувати і прийняти Закон України про компенсацію збитків, завданих незаконними діями працівників…

Підготувати і прийняти Закон України про компенсацію збитків, завданих незаконними діями працівників митниці, щоб посилити роль адміністративного досудового врегулювання спорів і запобігти зловживанню повноваженнями.

На основі звіту:

Держорган:

КМУ,

Статус:

В процесі виконання

— коментарі: Планується виконання рекомендації в інший спосіб. Податковим та Бюджетним кодексами України визначено засади відшкодування шкоди заподіяної посадовими особами органів державної влади, в тому числі і митними органами Крім того, Мінфіном за участі народних депутатів, представників ДФС, бізнесу, експертного середовища і громадськості у 2017 році підготовлено проект Плану дій з реформування митниці, в якому, серед іншого встановлюється відповідальність посадових осіб, які прийняли неправомірні рішення чи допустили бездіяльність. РБО надано пропозиції Міністерству юстиції України до проєкту Кодексу України про адміністративні проступки, що розробляється Міністерством юстиції на виконання пункту 25 Плану законопроєктної роботи Верховної Ради України на 2020 рік, затвердженого Постановою ВРУ від 16 червня 2020 року № 689-IX.

Детальніше Згорнути

Наступна рекомендація: Принцип депонування ПДВ рахунків повинен бути вилучений з Податкового кодексу через його невідповідн...