11483

Держекспортконтролю слід розробити і прийняти Керівництво зі стратегічних товарів та послуг, яка вкл…

Держекспортконтролю слід розробити і прийняти Керівництво зі стратегічних товарів та послуг, яка включатиме: (i) опис спеціальних міжнародних режимів; (ii) нормативно- правову базу; (iii) задіяні державні органи; (iv) опис і категорії спеціальних товарів; (v) політику і правила експорту-імпорту і транзиту спеціальних товарів; (vi) детальний опис порядку ліцензування і т.д.

На основі звіту:

Держорган:

Держекспортконтроль, Мінекономіки,

Статус:

Виконано

— коментарі: Вказані питання врегульовано Законом України «Про державний контроль за міжнародними передачами товарів військового призначення та подвійного використання» та нормативно – правовими актами, що прийняті на його виконання. В той же час, Держекспортконтрролем проводиться робота щодо внесення змін до чинного законодавства з метою скорочення термінів та оптимізації процедур надання адміністративних послуг в сфері державного експортного контролю, наближення процедур національного експортного контролю до стандартів ЄС.

Детальніше Згорнути

Наступна рекомендація: На довгострокову перспективу пропонується розробити спеціальний розділ у новій редакції Закону Украї...