11119

Надати можливість платникам, представникам Ради бізнес-омбудсмена, Міністерства фінансів України, ко…

Надати можливість платникам, представникам Ради бізнес-омбудсмена, Міністерства фінансів України, контролюючих органів на місцях та інших органів влади брати участь у розгляді матеріалів скарг в тому числі і у режимі телеконференції або відеоконференції. Для цього:
Міністерству фінансів України – забезпечити внесення відповідних змін до Порядку оформлення і подання скарг платниками податків та їх розгляду контролюючими органами, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 21 жовтня 2015 р. № 916.
Державній податковій службі України – реалізувати відповідну технічну можливість.

 

На основі звіту:

Держорган:

Мінфін, ДПС,

Статус:

В процесі виконання

— коментарі: На думку Мінфіну, відсутня необхідність закріплення відповідної процедури шляхом внесення змін до Порядку 916. Інформація Ради про те, що велика кількість скаржників Ради якраз підтримує розгляд матеріалів скарг у режимі телеконференції, до уваги взята не була. Разом із тим, Раді було підтверджено, що відповідна процедура буде закріплена, якщо ДПС України буде зобов’язано її запровадити законом (зокрема, законом про адміністративну процедуру).

Детальніше Згорнути

Наступна рекомендація: Надати можливість платникам, представникам Ради бізнес-омбудсмена, Міністерства фінансів України, ко...