10737

Забезпечити єдність процедури розгляду скарг суб’єктів господарювання на податкові повідомлення-ріше…

Забезпечити єдність процедури розгляду скарг суб’єктів господарювання на податкові повідомлення-рішення щодо ПДФО і пов’язані із ними вимоги про сплату боргу (недоїмки) з ЄСВ шляхом одночасного здійснення розгляду матеріалів таких скарг і узгодження висновків за результатами адміністративного оскарження у цій частині.

 

На основі звіту:

Держорган:

ДПС,

Статус:

Не розпочато

— коментарі: Раду було повідомлено, що після запровадження єдиної звітності з ПДФО, ВЗ і ЄСВ будуть внесені відповідні зміни до Порядку оформлення і подання скарг платниками податків та їх розгляду контролюючими органами. Мінфін затвердив Порядок заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків - фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску 15 грудня 2020 року, прийнявши наказ №773 Наразі цей наказ не опублікований на офіційному вебсайті zakon.rada.gov.ua. Втім, станом на початок січня 2021 року Раді не відомо про будь-які напрацювання ДПС України / Мінфіну у цьому напрямі.

Детальніше Згорнути

Наступна рекомендація: Розробити проєкт змін до ПК України, направлених на уточнення правил застосування максимальної ставк...