10587

Забезпечити вжиття всіх необхідних заходів (у тому числі організаційних та технічних), які забезпеча…

Забезпечити вжиття всіх необхідних заходів (у тому числі організаційних та технічних), які забезпечать збереження показників СЕА ПДВ при закритті та відкритті нового електронного рахунку у СЕА ПДВ (крім окремих випадків, коли ці показники не під-лягають збереженню, якщо такі випадки будуть чітко визначені законом).
Якщо це необхідно для імплементації рекомендації, викладеної вище – розробити та подати на затвердження Кабінету Міністрів України, а Кабінету Міністрів України – затвердити проєкт відповідних змін до Порядку № 569 або інших підзаконних нормативно-правових актів.

 

На основі звіту:

Держорган:

Мінфін, ДПС, КМУ,

Статус:

В процесі виконання

— коментарі: В ході обговорення з Мінфіном та ДПС у грудні 2020 р. ДПС та Мінфін не погодились із ідеєю, що при закритті та відкритті нового електронного рахунку показники платника у СЕА ПДВ завжди повинні бути збережені. На думку ДПС та Мінфіну, коли рахунок у СЕА закривається у зв’язку з анулюванням реєстрації платника ПДВ, а згодом відкривається новий рахунок через повторну реєстрацію (без оспорення законності анулювання), наявні підстави для того, щоб реєстраційний ліміт починав обраховуватись з нуля.

Детальніше Згорнути

Наступна рекомендація: Забезпечити вжиття всіх необхідних заходів (у тому числі організаційних та технічних), які забезпеча...