10575

Забезпечити вжиття всіх необхідних заходів (у тому числі організаційних та технічних), які забезпеча…

Забезпечити вжиття всіх необхідних заходів (у тому числі організаційних та технічних), які забезпечать поновлення показників СЕА ПДВ в тих платників ПДВ, реєстрація яких була анульована та у подальшому поновлена, без необхідності звернення платників до судів з вимогою щодо поновлення таких показників. Якщо це необхідно для імплементації рекомендації, викладеної вище – розробити та подати на затвердження Кабінету Міністрів України, а Кабінету Міністрів України – затвердити проєкт відповідних змін до Порядку № 569 або інших підзаконних нормативно-правових актів.

 

На основі звіту:

Держорган:

Мінфін, ДПС, КМУ,

Статус:

Виконано

— коментарі: Питання вже врегульовано законодавчо, з урахуванням рекомендацій РБО – постановою КМУ № 1024 від 28.10.2020 р. доповнено Порядок електронного адміністрування ПДВ (№ 569) пунктом 7-1 відповідного змісту. Ця рекомендація по суті не є самостійною. Вона лише пропонує можливий інструмент імплементації чотирьох рекомендацій (№6-9). В тій мірі, в якій деякі з нижченаведених рекомендацій були виконані саме з використанням цього інструменту, цю рекомендацію теж можна вважати виконаною.

Детальніше Згорнути

Наступна рекомендація: Забезпечити вжиття всіх необхідних заходів (у тому числі організаційних та технічних), які забезпеча...