06.04.2016

Національне антикорупційне бюро України та Рада бізнес-омбудсмена підписали Меморандум про співпрацю

28 січня 2016 року Артем Ситник, Директор Національного антикорупційного бюро України, та Альгірдас Шемета, український бізнес-омбудсмен, підписали Меморандум про партнерство та співпрацю.

«Ми підписали Меморандум, аби поєднати зусилля зі зниження рівня корупції та запобігання недобросовісній поведінці стосовно суб’єктів підприємництва в Україні. Переконаний, подолання корупції сприятиме покращенню інвестиційного клімату в країні, економічному розвитку та подальшим реформам. Угода з Радою бізнес-омбудсмена дозволить нам оперативно отримувати інформацію про можливі корупційні правопорушення, підслідні Бюро, від представників бізнесу», –  прокоментував Директор НАБУ Артем Ситник.

Сторони планують спільно працювати над виявленням та усуненням причин, що сприяють вчиненню кримінальних правопорушень, наданням органам державної влади та місцевого самоврядування рекомендацій щодо вдосконалення законодавства з питань боротьби з корупцією, а також організовувати публічні заходи з актуальних питань.

НАБУ та РБО домовилися про створення експертної групи на рівні керівництва обох організацій. Група розглядатиме скарги, що надходять до Офісу бізнес-омбудсмена, на дії органів державної влади та підконтрольних державі компаній з метою усунення правопорушень та притягнення винних до відповідальності. Крім того, сторони сприятимуть оприлюдненню інформації про випадки корупційних діянь з боку органів державної влади або місцевого самоврядування.

«НАБУ з Радою бізнес-омбудсмена об’єднує спільна місія – сприяти побудові оновленого суспільства, вільного від корупції. Я радий, що віднині ми офіційно закріпили наміри, знешкоджувати корупцію у владі та полегшувати умови ведення бізнесу для українських підприємців», –  зазначив бізнес-омбудсмен Альгірдас Шемета. 

Нагадуємо, що Меморандум з НАБУ – вже четвертий аналогічний документ про співпрацю, який РБО підписує з державними органами. В минулому році бізнес-омбудсмен підписав меморандуми з Державною фіскальною службою, Міністерством юстиції та Державною регуляторною службою України. Результати роботи з зазначеними державними органами буде викладено в звіті за четвертий квартaл 2015 року, який Рада бізнес-омбудсмена оприлюднить у лютому.

Наступна новина: Статистика скарг станом на 15 грудня 2015