11.04.2022

Бізнес-омбудсмени України та Польщі підписали Меморандум про партнерство

Підписання Меморандуму документально закріплює та посилює співпрацю між Радою бізнес-омбудсмена України (РБО) та Бюро Речника МСП Польщі (БРМСП). Керівники установ, Roman Waschuk та Adam Abramowicz домовилися спільно допомагати підприємцям, які працюють на території України та Польщі, обмінюватися інформацією про стан справ бізнесу та організаційно співпрацювати з інших питань у межах повноважень РБО та БРМСП.

«До війни між польськими та українськими підприємцями процвітала співпраця. Ми вели інтенсивну діяльність, завдяки чому Польща стала другим торговельним партнером України. Зараз Польща – наш економічний партнер номер один, а польський кордон – це також кордон ЄС. Розуміючи це, ми зможемо легше діяти та підтримувати наших підприємців», – зазначив Роман Ващук, бізнес-омбудсмен України.

«Бізнес-омбудсмену України потрібна підтримка, тому я вирішив допомогти. Нашим обов’язком є підтримувати партнерів, щоб співпраця не згасала, щоб торговельна співпраця тривала, а компанії працювали постійно, адже на частині території України триває війна, а на не охоплених нею територіях, завжди є можливість нормальної роботи», – зауважив Адам Абрамович, речник малих і середніх підприємців.

Партнерство між установами передбачає реалізацію наступних завдань:

• зменшення масштабів загрози для підприємців внаслідок конфлікту в Україні

• поглиблення економічного співробітництва між Україною та Польщею

• забезпечення прав підприємців та захист приватної власності, підтримка економічної свободи та вільного ринку

• ініціативи, спрямовані на економічний розвиток та відновлення пошкоджень

• ініціативи у сфері законодавства та наукове співробітництво з економічних питань

• просування принципу свободи економічної діяльності, неупередженості, принципів здійснення або припинення господарської діяльності на території Польщі та України, сталого розвитку та принципу економічної конкуренції

Текст меморандуму доступний за посиланням: https://bit.ly/3LSO7qR

Наступна новина: РБО запустила опитуальник бізнесу щодо проблем на митниці