07.09.2016

Рада Бізнес-омбудсмена домовилась про співпрацю з Національною поліцією України

Національна поліція України доповнила список державних органів, які підписали Меморандум про партнерство та співробітництво з Радою бізнес-омбудсмена.  

Співробітництво сторін спрямовано на забезпечення плідної співпраці, зниження рівня корупції та запобігання недобросовісній поведінці стосовно українських підприємців. 

Меморандум передбачає створення експертної групи, яка буде розглядати скарги від підприємців щодо дій Національної поліції та її териториальних органів. До складу групи увійдуть представники Національної поліції, а з боку Ради – заступник бізнес-омбудсмена та два інстектора. Сторони домовились також про створення робочих груп з метою розробки рекомендацій для покращення законодавства з питань у сферах, де Національна поліція реалізує державну політику. 

Альгірдас Шемета подякував Голові Національної поліції Хатії Деканоідзе за ефективну роботу з підготовки Меморандуму. На думку омбудсмена, Меморандум стане надійною підмогою у вирішенні проблем українських підприємців. «Як показує наша практика, після підписання Меморандумів з органами влади значно зростає кількість виконаних рекомендацій. Я впевнений, що меморандум, який Рада підписала сьогодні, дозволить нам швидше та ефективніше співпрацювати для розв’язання спірних та чутливих моментів у відносинах між бізнесом і Національною поліцією», – підкреслив бізнес-омбудсмен Альгірдас Шемета.

«Для процвітання української економіки необхідно більше інвестицій, щоб бізнес – малий, середній і великий – почувався вільно. І найголовніше – щоб правила були для всіх одні», – наголосила Хатія Деканоідзе і запевнила, що поліція усіляко сприятиме розвитку бізнесу.

Нагадуємо, що раніше Рада бізнес-омбудсмена підписала меморандуми про співпрацю з Державною фіскальною службою, Міністерством екології та природних ресурсів, Державною регуляторною службою, Міністерством юстиції України, Національним Антикорупційним Бюро та Київською міською державною адміністрацією.

Дивитися Меморандум 

Наступна новина: АНОНС: 22 вересня Національне агентство з запобігання корупції (НАЗК) та Рада бізнес-омбудсмена підпишуть Меморандум про партнерство та співпрацю