14.07.2016

Бізнес-омбудсмен домовився про співпрацю з мером Києва Віталієм Кличком

Влада Києва першою серед органів місцевого самоврядування підписала Меморандум про партнерство та співробітництво з Радою бізнес-омбудсмена. Завдання меморандуму – поліпшити співпрацю між КМДА та підприємцями, що працюють в Києві.  

Меморандум передбачає створення експертної групи, яка буде розглядати скарги від підприємців щодо дій столичної влади. До складу цієї групи увійдуть представники КМДА, а з боку Ради – заступник бізнес-омбудсмена та один інспектор. Міська влада Києва та Рада бізнес-омбудсмена розглядатимуть конкретні скарги на дії КМДА та її структурних підрозділів, а також співпрацюватимуть над удосконаленням законодавства у сфері підприємництва та усунення тих бар’єрів, які обмежують його ведення в Києві.

Альгірдас Шемета подякував Кличку за оперативну роботу з підготовки Меморандуму, який, на думку омбудсмена, стане «дорожньою картою» співробітництва між міською владою Києва та бізнес-колами. «Всі меморандуми, які ми підписали з органами влади – це документи, які працюють. І я впевнений, що меморандум, який ми підписали сьогодні, дозволить нам швидше та ефективніше співпрацювати у питаннях ведення бізнесу в українській столиці», – підкреслив бізнес-омбудсмен Альгірдас Шемета.

Мер Києва Віталій Кличко зауважив: «Ми як міська влада розуміємо, що ефективна співпраця з бізнесом – це, перш за все, ті умови, в яких він працює. Чіткі правила гри для всіх, ніяких бюрократичних перепон, ніякої корупції. Підписання меморандуму з Радою бізнес-омбудсмена має стати першим кроком для активізації ефективної співпраці між столичною владою та підприємцями міста».

Нагадуємо, що раніше Рада бізнес-омбудсмена підписала меморандуми про співпрацю з Державною фіскальною службою, Міністерством екології та природних ресурсів, Державною регуляторною службою, Міністерством юстиції України, Національним Антикорупційним Бюро.

Дивитися Меморандум

Наступна новина: Рада бізнес-омбудсмена отримала 1000 скарг від українських підприємців