17.05.2016

Альгірдас Шемета зустрівся з мером Києва Віталієм Кличком

На зустрічі 16 травня бізнес-омбудсмен представив керівництву КМДА результати захисту інтересів бізнесу в органах державної влади за майже рік роботи свого Офісу в Україні. Альгірдас Шемета та Віталій Кличко також обговорили подальші напрямки співпраці.

“Станом на 1 травня 2016 року більша частина скарг (42%) надійшла саме від київських підприємців. Найчастіше бізнес в місті Києва скаржився на прийняття законопроектів та змін до них, податкові питання, дії державних регуляторів та силових структур. На органи місцевого самоврядування Києва припадає близько 10% усіх скарг від київських бізнесменів”, – зазначив бізнес-омбудсмен Альгірдас Шемета у своїй презентації. 

Мер відзначив, що у Києві зосереджено п’яту частину малого та середнього бізнесу України, а мале та середнє підприємництво в Україні це більше 70% податків до бюджету держави. Мер запевнив, що міська влада усвідомлює важливість створення сприятливого бізнес-середовища в місті Києві та відстоює законні інтереси бізнесу.

“Я розумію, наскільки важливою є наша співпраця, особливо сьогодні, коли країна потребує швидких і ефективних змін. Ми не повинні втрачати темпу реформ та маємо створити прозоре і зрозуміле бізнес-середовище в Києві, щоб динаміка розвитку малого та середнього бізнесу дала поштовх для відродження української економіки. Тому ми вдячні за ініціативу Ради бізнес-омбудсмена щодо налагодження дієвого алгоритму реагування та усунення перешкод, з якими стикається бізнес у своїй роботі”, – зазначив мер Віталій Кличко.

Під час зустрічі сторони обговорили подальші напрямки співпраці, у тому числі підготовку та підписання меморандуму про співробітництво між КМДА та Радою бізнес-омбудсмена. Крім того, Віталій Кличко запропонував Альгірдасу Шеметі стати членом Антикорупційної ради при Київському міському голові.

 

Наступна новина: ПРЕС-АНОНС: 24 травня бізнес-омбудсмен презентує результати першого року роботи в Україні та нові тенденції I кварталу 2016 року