07.04.2016

Бізнес-омбудсмен відвідав Черкащину

4 грудня 2015 року бізнес-омбудсмен Альгірдас Шемета відвідав з робочим візитом Черкащину.

Пан Шемета зустрівся з головою обласної державної адміністрації Юрієм Ткаченком, представниками малого та середнього бізнесу та з органами місцевої влади.

«З травня ми отримали 530 скарг від українських підприємців. 192 ми відхилили (оскільки вони не відповідали нашим вимогам), 111 розглянули і домоглися конкретного результату, 176 – у провадженні, – розповів Альгірдас Шемета. – Наразі ми не маємо жодного скаржника, не задоволеного нашою роботою».

Представники бізнесу Черкащини у своїх виступах зробили акцент на своїх труднощах. Серед них – відсутність у місцевої влади необхідних повноважень для розв’язання їхніх проблем, робота монополістів (передусім обленерго), втручання в бізнес силових структур, відповідальність чиновників за порушення законодавства, перевірки контрольних органів (в обхід проголошеного Кабміном мораторію), великі розміри штрафів, нечесна конкуренцію з боку нелегального («тіньового») бізнесу. Підприємці також висловили занепокоєння щодо обмеження застосування єдиного податку, передбаченого у проекті змін до Податкового кодексу.

Нагадаємо, що візит до Черкас здійснюється в рамках програми візитів бізнес-омбудсмена до регіонів України, де пан Шемета зустрічається з підприємцями та посадовцями та обговорює ключові проблеми, з якими вони стикаються у веденні бізнесу, а також можливості підвищення інвестиційного потенціалу регіонів. Шемета вже відвідав 8 областей України: Чернігівську, Харківську, Львівську, Дніпропетровську, Донецьку, Одеську, Рівненську та Волинську області.

Наступна новина: У 2015 році прямий фінансовий результат розслідувань Ради бізнес-омбудсмена України склав 2,7 млрд гривень