12.10.2015

Державна фіскальна служба України та Рада бізнес-омбудсмена підписали Меморандум про співпрацю

«Вже з наступного тижня почнуть працювати експертні групи з представниками від ДФС та Ради бізнес-омбудсмена. Ми розглядатимемо питання, що консолідує Рада, та намагатимемось прийти до суті вирішении проблем як по групових зверненнях, так і по індивідуальних», – зазначив Голова ДФС Роман Насіров.

Документ передбачає обмін інформацією між відомствами, експертну допомогу для вирішення проблем, що виникають в ході контактів представників бізнесу з податківцями.

«Підписання меморандуму – це поштовх до створення майданчику, де ми спільно з ДФС зможемо обговорити специфіку скарг, які озвучує бізнес та визначати курс їх вирішення. Така співпраця має призвести до відчутного поліпшення бізнес-клімату, на що так розраховують українські підприємці», – сказав бізнес-омбудсмен Альгірдас Шемета під час брифінгу.

Офіс бізнес-омбудсмена наразі розробляє рекомендації з адміністрування податків, які стосуються найболючіших питань, зокрема повернення НДС, електронного декларування, системи апеляцій та системи перевірок бізнесу. Рекомендації будуть представлені наприкінці жовтня разом у другому квартальному звіті Ради.

Текст Меморандуму можна переглянути за посиланням

Наступна новина: Статистика скарг станом на 19 жовтня 2015