25.09.2015

Бізнес-омбудсмен відвідав Одещину з діловим візитом

Пан Шемета обговорив з керівництвом обласної державної адміністрацій Одещини проблемні питання, що існують в області та потребують втручання бізнес-омбудсмена. Шемета також зустрівся з представниками малого та середнього бізнесу, де обговорив основні проблеми у веденні бізнесу, які турбують підприємців.

Альгірдас Шемета ознайомився з роботою виробництва ТОВ «Таламус Лтд» (провідний виробник високоякісної пакувальної продукції з жерсті), а також зустрівся з директором компанії з іноземними інвестиціями «Дельта Вілмар СНГ» (виробник харчового масла та жирів). Шемета заохотив підприємців Одещини звертатися до Ради бізнес-омбудсмена, якщо порушуються їхні законні права. «Нам важливо почути бізнес в усіх містах України. Станом на сьогодні Офіс отримав 344 скарги, з яких 132 вже стали повноцінними розслідуваннями, 49 перебуває на стадії розгляду, 125 наразі відхилено за формальними критеріями, 38 розслідувань вже закрито. Від підприємців Одещини маємо 9 справ, 1 з яких вже вирішено», – зазначив Альгірдас Шемета. Він додав, що його Офіс систематизуватиме скарги та розроблятиме рекомендації щодо законодавчих змін, які могли б полегшити життя бізнесу.

Нагадаємо, що візит до Одеси здійснюється в рамках програми візитів бізнес-омбудсмена до регіонів України, де пан Шемета зустрічається з підприємцями та посадовцями та обговорює ключові проблеми, з якими вони стикаються у веденні бізнесу, а також можливості підвищення інвестиційного потенціалу регіонів. Шемета вже відвідав Чернігівську, Харківську, Львівську та Дніпропетровську області. 

Наступна новина: Статистика скарг станом на 28 вересня 2015