06.07.2015

Бізнес-омбудсмен зустрівся з представниками ділових кіл Львівщини

Пан Шемета зустрівся з губернатором Львівщини Олегом Синюткою та представниками громадськості та підприємницького середовища Львівщини, де обговорив проблемні питання, що існують в області та потребують втручання бізнес-омбудсмена.  

Бізнес-омбудсмен окреслив основні напрямки, за якими його Офіс наразі виробляє рекомендації. Це, передусім, регулювання нормативно-правової бази експортно-імпортних операцій, підключення до електромереж, податкове адміністрування, виведення бізнесу із окупованих територій. 

Альгірдас Шемета ознайомився з роботою кількох успішних виробництв Львова, серед яких ТОВ «Троттола» (легка та шкіряна промисловість) та ТОВ «Аптека «3і» (одна з найбільших аптечних мереж на території Західної України). 

Шемета заохотив підприємців Львівщини звертатися до Ради бізнес-омбудсмена, якщо порушуються їхні законні права. «Станом на сьогодні Офіс отримав 175 скарг, з яких 70 вже стали повноцінними розслідуваннями, 44 перебувають на стадії розгляду, 56 наразі відхилено за формальними критеріями, 5 розслідувань вже закрито. Від львівських підприємців наразі маємо 5 скарг», – зазначив Альгірдас Шемета. Він додав, що його Офіс систематизуватиме скарги та розроблятиме рекомендації щодо законодавчих змін, які могли б полегшити життя бізнесу. 

Нагадаємо, що візит до Львівщини здійснюється в рамках програми візитів бізнес-омбудсмена до регіонів України, де пан Шемета зустрічається з підприємцями та посадовцями та обговорює ключові проблеми, з якими вони стикаються у веденні бізнесу, а також можливості підвищення інвестиційного потенціалу регіонів. На початку червня пан Шемета відвідав Чернігівську та Харківську області. Найближчим часом заплановані поїздки до Дніпропетровська, Одеси, Миколаєва та Херсона.    

 

Наступна новина: Рада бізнес-омбудсмена презентувала свій перший квартальний звіт