02.07.2015

Державна регуляторна служба України та Рада бізнес-омбудсмена підписали Меморандум про співпрацю

«Державна регуляторна служба України, як орган відповідальний за реалізацію політики дерегуляції, розглядає факт підписання Меморандуму як найефективніший спосіб створення позитивного бізнес середовища, таким чином захищаючи права легального бізнесу на розвиток. Інститут бізнес-омбудсмена – ще один механізм захисту прав підприємців. І тільки узгодженість дій таких інститутів щодо створення позитивного бізнес-клімату –  це шлях до результативності прийнятих рішень», – зазначила Голова ДРС Ксенія Ляпіна.

Сторони планують взаємодіяти у питаннях надання органам державної влади та органам місцевого самоврядування рекомендацій щодо реалізації державної політики дерегуляції господарської діяльності з метою спрощення регуляторної бази, вдосконалення та поліпшення умов провадження підприємницької діяльності, запобігання корупційним діянням та іншим порушенням законних інтересів суб’єктів підприємництва та багато іншого. 

«Співпраця з державними органами – необхідна умова для реалізації завдань Ради. Наше співробітництво з Державною регуляторною службою буде спрямоване на забезпечення позитивних зрушень у прозорості діяльності органів державної влади та сприяння зниженню корупції. Це перший меморандум про співпрацю з державними органами, який ми підписали. Плануємо офіційно закріпити наміри щодо співпраці з іншими ключовими державними органами, на які отримуємо скарги», –  прокоментував бізнес-омбудсмен Альгірдас Шемета.

Дивитися текст Меморандуму про співпрацю

Наступна новина: Бізнес-омбудсмен зустрівся з представниками ділових кіл Львівщини