12.06.2015

Бізнес-омбудсмен зустрівся з підприємцями Чернігівщини

У Чернігові під час зустрічі з представниками малого та середнього бізнесу Шемета та Абромавичус обговорили основні проблеми у веденні бізнесу, які турбують підприємців. Серед питань, що підіймалися – нові вимоги до встановлення касових апаратів, неповернення НДС, невиплата компенсацій підприємствам, чиїх співробітників мобілізовано до АТО.  Пан Шемета також ознайомився з роботою кількох успішних виробництв, серед яких ТОВ «Пласт-бокс – Україна» та Чернігівське відділення ПАТ «САН ІнБев Україна», які не тільки успішно працюють на внутрішньому ринку, а й вдало конкурують із компаніями на зовнішніх ринках. 

Пан Шемета також взяв участь у зустрічі з керівництвом облдержадміністрації, де обговорювалися проблемні питання, що існують в Чернігівській області та потребують втручання центральних органів виконавчої влади.  

Шемета заохотив підприємців Чернігівщини звертатися до Ради бізнес-омбудсмена, якщо порушуються їхні законні права: «На разі ми отримали понад 100 скарг від українського бізнесу, дві з яких – від чернігівських підприємців. Ми не просто розглядатимемо скарги, а випрацьовуватимемо системні рекомендації стосовно законодавчих змін, які полегшать життя бізнесу», – додав Альгірдас Шемета.

Робочий візит до Чернігову – перший з низки запланованих візитів до регіонів. Протягом червня-липня Альгірдас Шемета планує відвідати різні регіони України, де обговорить з підприємцями проблеми, з якими вони стикаються у веденні бізнесу.

Наступна новина: Офіс бізнес-омбудсмена наразі отримав понад 100 скарг