08.03.2023

10 березня 2023 року відбудеться прес-захід «Осінь заблокованих накладних – які висновки для економічної весни? Результати власного розслідування РБО»

За оцінкою держави під блокування потрапляє не більше 1% накладних, поданих на реєстрацію. Проте лавина блокувань, що обвалилася на бізнес з відновленням роботи автоматизованої системи адміністрування ПДВ, – свідчить про протилежне. Лише протягом жовтня-грудня 2022 року понад 40% активних платників ПДВ стикнулись із блокуванням податкових накладних. Нових рекордів в цей період – 71% – сягнули «податкові» скарги компаній до Ради бізнес-омбудсмена (РБО). Така ситуація спонукала бізнес-омбудсмена провести власне розслідування, включно з діалогом з держорганами. І тепер установа готова оприлюднити  результати.

Запрошуємо представників медіа,10 березня 2023 року о 10:30,  приєднатися до прес-заходу «Осінь заблокованих накладних – які висновки для економічної весни? Результати власного розслідування РБО».
Бізнес-омбудсмен України Роман Ващук спільно з керівниками провідних бізнес-асоціацій оголосить результати розслідування. Зокрема, він представить рекомендації, що РБО передала державним органам, аби налагодити механізм автоматизованої роботи системи ПДВ без надмірного людського втручання та зменшити негативні наслідки для добропорядного бізнесу.

Місце проведення: м. Київ, Медіацентр-Україна, вуд. Б. Хмельницького 8/16Формат заходу: гібридний.

Для реєстрації журналістів звертатися до Вікторії Антоненко на ел. адресу: viktoriia.antonenko@boi.org.ua

Трансляція заходу буде доступна за посиланням.

Наступна новина: Результати власного розслідування Ради бізнес-омбудсмена