08.03.2023

РБО співпрацюватиме з Державним агентством відновлення задля захисту прав майбутніх учасників відбудови

Рада бізнес-омбудсмена уклала Меморандум про партнерство та співробітництво з Державним агентством відновлення та розвитку інфраструктури України.

Швидке та ефективне відновлення України від наслідків повномасштабної російської агресії вимагає планування відбудови та подальшого розвитку країни вже сьогодні. Головним пріоритетом в цьому процесі має бути належна підтримка бізнесу в часи кризи та забезпечення сприятливих умов для всіх учасників відбудови, які мають стати основою для відновлення вільної економіки, що базується на приватному секторі та інвестиціях. У цьому одностайні як авторитетні міжнародні бізнес медіа, так і аналітичні центри.

Відтак, щоб консолідувати зусилля всіх акторів (учасників/стейкхолдерів/сторін), Рада бізнес-омбудсмена уклала Меморандум про партнерство та співробітництво з Державним агентством відновлення та розвитку інфраструктури України.

«Перед Україною вже відкриваються як великі можливості ґрунтовного відновлення, так і виклики належного управління відбудовою. Тому наша Рада бізнес-омбудсмена радо відгукнулася на пропозицію вже від самого початку підтримати новостворене агентство запобіжниками  проти зловживань, і порадами, як полегшити участь бізнесу в створенні нової, кращої країни», —  Роман Ващук, бізнес-омбудсмен.

Меморандум має на меті закріпити співпрацю РБО з Державним агентством відновлення задля забезпечення прозорості у залученні бізнесу до реалізації проєктів з відбудови інфраструктури, що зазнала руйнувань внаслідок повномасштабного вторгнення рф в Україну.

«В основу залучення бізнесу до реалізації проєктів відбудови Агентство закладає рівні умови доступу, прозорі стандарти та процедури. Ми прагнемо вибудувати конструктивну співпрацю з приватним сектором, яка ґрунтуватиметься на чесності, відкритості та довірі. Меморандум закріплює нашу співпрацю з цих питань», — зазначив Мустафа Найєм, Голова Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України.

В межах Меморандуму сторони домовились про співпрацю в реалізації державної політики в сфері впровадження проєктів/заходів для відновлення і відбудови інфраструктури України. Зі свого боку, Рада сприятиме поліпшенню умов залучення бізнесу у втілення проєктів відновлення та як медіатор у стосунках бізнесу з державою допомагатиме їх учасникам протидіяти можливим зловживанням з боку державних органів.

Наступна новина: Результати власного розслідування Ради бізнес-омбудсмена