17.02.2023

Послуги Ради бізнес-омбудсмена доступні на порталі Дія.Бізнес

На порталі Дія.Бізнес запустили новий інформаційний розділ «Допомога від Ради бізнес-омбудсмена».

В розділі підприємці можуть знайти інформацію про Раду бізнес-омбудсмена,  напрямки роботи установи, дізнатись, як подати скаргу до РБО, ознайомитись з прикладами звернень, завантажити брошури й ґайди та прочитати відповіді на поширені питання.

Випадки, в яких можна звернутися до Ради бізнес-омбудсмена

Як медіатор у стосунках бізнесу з державою, РБО розглядає звернення підприємців щодо недобросовісної поведінки з боку державних органів, органів місцевого самоврядування та державних компаній. Попри воєнні часи, установа динамічно розвивається та докладає зусиль, аби український бізнес мав доступ до послуг із захисту своїх прав задля протидії зловживанням державних службовців.

РБО також привертає увагу до освітнього напрямку своєї діяльності. На порталі можна завантажити брошури установи щодо змін українського законодавства, їх впливу на бізнес, а також дорожні карти з корисними порадами щодо ведення підприємницької діяльності під час війни.

Як скористатись?

На сторінці РБО можна одразу знайти посилання на форму для подання скарги. Отримати краще розуміння специфіки роботи, зокрема, як Рада розслідує справи підприємців, можна на прикладах закритих розслідувань та в розділі відповідей на поширені питання. Перейти на сторінку за посиланням.

Довідково:

Сторінка РБО на порталі Дія.Бізнес розроблена у межах національного проєкту з розвитку підприємництва та експорту Дія.Бізнес командою Офісу з розвитку підприємництва та експорту за підтримки Ради бізнес-омбудсмена.

Наступна новина: Зміни до Регламенту