22.11.2022

ЄБРР запустив вісник про законодавчі зміни для МСП в Україні під час війни

European Bank for Reconstruction and Development (EBRD) (ЄБРР) запустив вісник про законодавчі зміни для МСП в Україні під час війни.

Щоквартальний вісник для малого та середнього бізнесу в Україні висвітлюватиме регуляторні зміни, які набули чинності після вторгнення росії у лютому 2022 року. Розробкою вісника займаються юридична компанія Arzinger в межах Програми правової реформи ЄБРР та Рада бізнес-омбудсмена, яка домоможе в наповненні комунікаційної платформи: https://businessguide.ebrd.com.ua/

Вісник має стати спеціалізованим джерелом інформації для малого та середнього бізнесу щодо головних законодавчих та нормативних змін під час війни, які безпосередньо впливають на їхню діяльність.

Перший випуск охоплює законодавчі новели в податковій та трудовій сферах, зокрема що стосуються валютного контролю, переміщення підприємств та працівників, та корпоративного законодавства. Про наявну допомогу МСП від Ради бізнес-омбудсмена під час війни розповіла в інтерв’ю для вісника заступниця бізнес-омбудсмена Tetyana Korotka. Тетяна Коротка навела приклади допомоги РБО бізнесу під час війни, та окреслила проблеми, що вимагають негайного вирішення.

Читати перший випуск вісника: http://bit.ly/3EuEM6F 

Наступна новина: Бізнес-омбудсмен розслідує ситуацію навколо блокування накладних і переліку ризикових