02.11.2022

Бізнес-омбудсмен Роман Ващук та його заступниця Тетяна Коротка взяли участь у зустрічі з Генеральним прокурором України з провідними бізнес-асоціаціями

Генеральний прокурор Андрій Костін зустрівся з керівництвом Ради бізнес-омбудсмена та провідними бізнес-асоціаціями.

Генеральний прокурор відверто озвучив складні питання захисту інвестицій в умовах воєнного стану та нових підходів у роботі для забезпечення прискореного відновлення економіки.

Крім того, було представлена команда Генеральної прокуратори, що безпосередньо сфокусується на питаннях кримінальних проваджень в сфері економіки.

Роман Ващук, бізнес-омбудсмен, відкрив обговорення, зосередившись на наступний тезах:

Пан Ващук закликав генпрокурора бути речником відходу від формалізму і казуїстики — до нової сутнісної правової культури. Пан Костін наголосив на важливості такої зміни парадигми — зокрема в новому поколінні.

  • Профіль заяв до Ради бізнес-омбудсмена повернулася до «норми» з перед 24 лютого, тобто до старих проблем. Органи прокуратури мають дотримуватись Стандартів діяльності прокурорів у сфері захисту інвестицій під час досудового розслідування, що були затверджені в січні 2022 року напередодні вторгнення рф.
  • Бізнес залишається незадоволеним рівнем виконання судових рішень, це питання має залишатись в порядку денному відповідних органів до його принципового вирішення.
  • Україна крок за кроком повертає тимчасово окуповані території. В зв’язку з цим і для їх швидкої економічної реабілітації, правоохоронні органи мають докласти максимум зусиль для уникнення зловживань при розслідуваннях, пов’язаних з підозрою на колабораціонізм.

Наступна новина: Податкові проблеми знову очолили рейтинг скарг до бізнес-омбудсмена