20.06.2022

ВРУ прийняла Антикорупційну стратегію до 2025 року — в документі визначена роль бізнес-омбудсмена

Рада бізнес-омбудсмена вітає прийняття Антикорупційної стратегії України до 2025 року. За відповідне рішення сьогодні проголосували 310 народних депутатів.

Антикорупційна стратегія покликана налагодити системну роботу всіх органів державної влади у боротьбі з корупцією. В документі закріплюється роль Установи бізнес-омбудсмена в процесі мінімізації корупційних ризиків та запровадження ефективного регулювання, а також визначена необхідність розвитку співробітництва державних органів з РБО у впровадженні її системних рекомендацій та усунення перешкод для ведення бізнесу в Україні.

Документ, зокрема, перебачає прийняття закону про Установу бізнес-омбудсмена, який сприятиме запобіганню корупції та порушенню законних прав та інтересів підприємців, які зазнали впливу недобросовісної поведінки з боку державних органів та органів місцевого самоврядування.

Стратегія визначає п’ять антикорупційних принципів, серед яких:

Більше інформації: https://bit.ly/3beST5c

  • оптимізація функцій держави та місцевого самоврядування, зокрема усунення дублювання повноважень різними органами; 
  • цифрова трансформація реалізації повноважень органами державної влади та органами місцевого самоврядування, прозорість діяльності та відкриття даних;
  • створення на противагу існуючим корупційним практикам більш зручних та законних способів задоволення потреб фізичних і юридичних осіб;
  • забезпечення невідворотності юридичної відповідальності за корупційні та пов’язані з корупцією правопорушення;
  • формування суспільної нетерпимості до корупції, утвердження культури доброчесності та поваги до верховенства права.
  • Наступна новина: Заява бізнес-омбудсмена щодо звернення телеканалів Еспресо, Прямий та 5 канал на хелплайн