06.05.2022

РБО отримала 145 звернень за два місяці роботи лінії підтримки

За два місяці роботи лінії підтримки #РБО_helpline Рада бізнес-омбудсмена отримала 145 звернень, 83 з яких успішно опрацювала. В межах лінії підтримки (хелплайну) Рада надає безкоштовну юридичну допомогу бізнесу у вирішенні проблем, що виникли у зв’язку з воєнним станом та порушеннями законних прав підприємців державними органами під час війни.

Установа розглядає широкий спектр питань, які стосуються, серед іншого, розширення переліку товарів критичного імпорту, переміщення бізнесу в межах країни та за кордон, транспортування вантажу, бронювання та мобілізації працівників, пошуку бізнес-партнерів та законодавчих змін під час воєнного стану.

Команда РБО вже допомогла підприємцям, які звернулися на лінію підтримки:
✔️Ввезти на територію України мобільну амбулаторію від латвійського представництва благодійної організації Фундація Дім Рональда МакДональда
✔️Внести в перелік товарів критичного імпорту сівалки та необроблені лісоматеріали
✔️Повернути вантажівку маріупольському підприємцю, що раніше застрягла на польсько-українському кордону
✔️Отримати ліцензію на експорт курятини
✔️Здійснити оплату за імпортовану фібру
✔️Забронювати працівників для деревообробного підприємства для продовження його функціонування
✔️Релокувати виробництво гідравлічних систем з Харкова на Івано-Франківщину
✔️Зареєструвати нову марку вантажівки для міжнародних перевезень

Водночас команда РБО надала бізнесу чимало юридичних консультацій щодо податкових, митних питань, функціонування державних реєстрів, бронювання та мобілізації працівників, перевезення бізнесу за кордон та встановлення/відшкодування збитків, спричинених війною.

Лінія підтримки РБО – оптимальний інструмент взаємодії з бізнесом в умовах війни, адже підприємці можуть звернутися до Ради без зайвої бюрократії, всього лише заповнивши гугл-форму: https://bit.ly/3hR2XBf

Заявник отримує зворотній зв’язок не пізніше 48 годин з моменту направлення звернення. Рада бізнес-омбудсмена працює незалежно, конфіденційно та безкоштовно.

Наступна новина: РБО та ДПС проведуть серію практичних вебінарів для бізнесу