25.02.2021

4 березня РБО презентує новий системний звіт ТППУ

4 березня о 14:00 Рада бізнес-омбудсмена презентує Системний звіт «Як бізнесу домогтися виконання судового рішення в Україні» членам Торгово-промислової палати України (ТППУ).

Онлайн-презентація відбудеться за участі Президента ТППУ Геннадія Чижикова та Заступниці бізнес-омбудсмена Тетяни Короткої.

В презентації візьмуть участь інспектори РБО Андрій Боднарчук, Володимир Куценко, Кирило Номінас, Кирил Сластунов та Василь Суховий, які безпосередньо брали участь у підготовці звіту. 
З травня 2015 року РБО спостерігає невпинне зростання кількості скарг бізнесу щодо невиконання судових рішень державними органами. У 391 випадку з 496 завершених розслідувань, РБО вдалося не тільки переконати державні органи в тому, що рішення суду, що набрало законної сили, є обов’язковим до виконання, але й посприяти підприємцям у поверненні або заощадженні 2,4 млрд. грн.

В новому системному звіті, присвяченому виконанню судових рішень, РБО ретельно проаналізувала проблему, оцінила недоліки законодавства та визначила сфери, що потребують удосконалення, задля підвищення ефективності виконання рішень судів та поліпшення діалогу держави з бізнесом. Зокрема, в системному звіті представлена низка системних рекомендацій, які РБО розробила для державних органів, з урахуванням найкращих міжнародних практик.

Запрошуємо членів ТППУ та зацікавлених представників бізнесу з регіонів приєднатися до онлайн-презентації через платформу ZOOM.

Реєстрація: http://bit.ly/2ZNL2me. Зареєстровані учасники отримають активне посилання на трансляцію.

Контактна особа з організаційних питань: Вікторія Антоненко – Асистент з комунікацій Ради бізнес-омбудсмена: моб.(095)220 10 88, pr@boi.org.ua.

 

Наступна новина: РБО презентує системний звіт щодо невиконання судових рішень членам Американської торговельної палати