30.11.2020

Рада бізнес-омбудсмена провела зустріч з НАЗК

Сьогодні відбулася зустріч двох інституції, створених після Революції Гідності для боротьби з корупцією – Національне агентство з питань запобігання корупції – НАЗК та Ради бізнес-омбудсмена.

Сторони обговорювали правки до Антикорупційної стратегії на 2020–2024, яке очікує на друге читання у ВРУ.  Марчін Свєнчіцький підкреслив: «У Антикорупційній стратегії важливо відобразити роль Ради бізнес-омбудсмена як інструмента для мінімізації корупційних практик покращення умов ведення бізнесу в Україні».

«Антикорупційна стратегія розроблялася на основі опитування, однією з головних аудиторій якого був бізнес. Так ми визначили основні проблеми для підприємців, які потребують термінового вирішення. Стратегія пропонує послідовні заходи для створення прозорих і зрозумілих правил взаємодії бізнесу та держави та концентрується на таких сферах, як державне регулювання економіки, податки й митниця і державний та приватний сектори економіки», — зазначив Олександр Новіков, Голова НАЗК.

На зустрічі крім бізнес-омбудсмена та Голови НАЗК були присутні заступник Голови НАЗК Іван Пресняков, заступник директора ЄБРР в Україні Ірина Кравченко, Старший радник з питань управління Анна Кожем’яченко та Голова Офісу Національної інвестиційної ради Ольга Магалецька.

Нагадаємо, що у 2016 році РБО та НАЗК підписали Меморандум про партнерство та співпрацю. Для успішної реалізації Антикорупційної стратегії необхідна співпраця всіх зацікавлених сторін — органів влади, бізнесу та міжнародних партнерів.

Наступна новина: Приєднуйтеся до міжнародної конференції «Україна: інвестиційна гавань в часи змін»