22.10.2020

Бізнес-омбудсмен Марчін Свєнчіцький зустрівся з швейцарським бізнесом

Сьогодні бізнес-омбудсмен Марчін Свєнчіцький зустрівся зі швейцарською бізнес-спільнотою. Подію організовано Посольством Швейцарії в Україні у партнерстві з Радою бізнес-омбудсмена.

Під час зустрічі пан Свєнчіцький розповів про РБО в Україні, принципи та цілі її роботи та ключові результати дільності  за п’ять років.
Бізнес-омбудсмен висвітлив основні тенденції скарг бізнесу у зв’язку з COVID-19, звернення на неправомірні дії державних органів, а також ключові системні проблеми та рекомендації, надані Уряду, з цього приводу. Пан Свєнчіцький підготував огляд деяких закритих кейсів швейцарських компаній, які звертались до Ради по допомогу.

Під час виступу Марчін Свєнчіцький підкреслив необхідність прийняття законопроекту «Про Установу бізнес-омбудсмена в Україні», оскільки він дозволить закріпити діяльність установи на законодавчому рівні.

Швейцарський бізнес може звертатися до РБО у разі порушення його законних прав та інтересів з боку державних органів. Рада бізнес-омбудсмена розглядає скарги безкоштовно, незалежно та конфіденційно.  
 

Наступна новина: Рада бізнес-омбудсмена зустрілась з директором НАБУ Артемом Ситником