07.10.2020

Законопроєкт №3607 не суперечить міжнародно-правовим зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції — Комітет з питань інтеграції України з ЄС

Вчора відбулося засідання Комітету з питань інтеграції України з Європейським Союзом, на якому депутати обговорили законопроєкт 3607 «Про Установу бізнес-омбудсмена в Україні».

З короткою презентацією необхідності прийняття закону до засідання долучилися автор законопроєкту Дмитро Кисилевський та бізнес-омбудсмен Марчін Свєнчіцький.

Комітет проаналізував документ на відповідність праву ЄС та зобов’язанням України за Угодою про асоціацію. Депутати одноголосно ухвалили висновок, що проєкт не суперечить міжнародно-правовим зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції. Депутати озвучили окремі рекомедації щодо положень законопроєкту, які потребують доопрацювання. Таким чином, законопроєкт вже має підтримку трьох Комітетів – до цього документ підтримали Комітет з питань економічного розвитку та Комітет з антикорупційної політики. Готуємося до розгляду у першому читанні на пленарному засіданні Парламенту.

Наступна новина: 22 жовтня бізнес-омбудсмен зустрінеться зі швейцарським бізнесом