29.09.2020

Бізнес-омбудсмен Марчін Свєнчіцький взяв участь в засіданні Нацради з питань антикорупційної політики при Президенті України

Днями відбулося засідання Нацради з питань антикорупційної політики при Президенті України, на якому обговорили проект Антикорупційної стратегії на 2020-2024 роки.
Бізнес-омбудсмен Марчін Свєнчіцький взяв участь у цій зустрічі та позитивно оцінив нову антикорупційну стратегію, яка має удосконалити загальну систему запобігання корупції та зменшити можливості корупції у найбільш корупціогенних сферах.

«Парадоксально, що згідно з результатами опитування щодо рівня корупції, представники бізнесу відчувають найбільшу загрозу з боку поліції та прокуратури – саме тих органів, які мають захищати їх та охороняти правопорядок. Статистика скарг підприємців до РБО також це підтверджує – правоохоронний блок посідає друге місце за кількістю звернень бізнесу. За весь час роботи РБО отримала понад 1000 скарг на неправомірні дії правоохоронців. Це значний виклик для правоохоронних органів та антикорупційних органів», – зазначив бізнес-омбудсмен.

Марчін Свєнчіцький також запропонував доповнити архітектуру антикорупційних інституцій положенням про прийняття закону, який закріпить статус Ради бізнес-омбудсмена – інституції, яка вже довела свою ефективність у боротьбі з неправомірними діями та бездіяльністю держслужбовців.

Читати Антикорупційну стратегію на 2020-2024 рр.: https://bit.ly/3l1lURy

Наступна новина: Позиція Ради бізнес-омбудсмена щодо законопроєкту «Про Бюро економічної безпеки»