15.06.2020

23 червня відбудеться вебінар «Проблеми бізнесу у податковій сфері» у партнерстві з Американською торговельною палатою

Рада бізнес-омбудсмена спільно з American Chamber of Commerce in Ukraine запрошує вас на практичний онлайн-семінар «Проблеми бізнесу у податковій сфері: досвід РБО у розгляді 4 тисяч скарг», що відбудеться 23 червня об 11:00.

Участь у семінарі БЕЗКОШТОВНА за умови реєстрації за посиланням: https://bit.ly/2YEAiFy. Реєстрація відкрита до 18:00 22 червня! Ми відправимо посилання на вебінар на вашу електронну пошту.

Про що вебінар?
Взаємовідносини із податковими органами – одне з найбільш актуальних питань для українського бізнесу. Серед понад 7 тисяч скарг, отриманих Радою за 5 років діяльності, більше 4 тисяч стосувалися податків. Велика кількість скарг на цю тему дозволяє інспекторам Ради відслідковувати у режимі реального часу усі основні тенденції в цій сфері, виявляти системні проблеми та сприяти їх вирішенню на додаток до вирішення індивідуальних скарг. На вебінарі інспектори Ради поділяться досвідом, як використовувати власні можливості та допомогу Ради бізнес-омбудсмена, щоб захистити бізнес.

План вебінару:
1.    Рада може допомогти бізнесу в разі проблем з податковими органами, і про що треба пам’ятати, звертаючись до Ради. З якими скаргами з податкових питань бізнес найчастіше звертається до РБО
2.    Проблемні питання, які виникають в бізнесу під час податкових перевірок та оскарження їх результатів
3.    Проблемні питання, пов’язані з адмініструванням ПДВ, з якими бізнес звертається до Ради
4.    Специфіка скарг бізнесу, пов’язаних із роботою системи СМКОР: блокування податкових накладних, переліки ризикових платників податків
5.    Особливості скарг, пов’язаних із функціонуванням СЕА ПДВ

Спікери:

Володимир Забудський, інспектор Ради бізнес-омбудсмена, який спеціалізується на податкових питаннях.  Має близько 10 років практики. Володимира призначено представляти Раду бізнес-омбудсмена у Експертній раді з питань підготовки узагальнюючих податкових консультацій при Міністерстві фінансів України. Є автором численних публікацій у сфері оподаткування, співавтором трьох системних звітів Ради бізнес-омбудсмена – щодо проблем бізнесу у митній сфері (2018), щодо інституту адміністративного оскарження (2019) та та оновленого системного звіту з податкових питань (опублікування планується у серпні 2020 року).

Юліана Ревюк, інспектор Ради бізнес-омбудсмена.  Юліана має більш ніж 15-річний досвід роботи у сфері управління проектами у міжнародному консалтингу та державному секторі.  Входить до експертної групи Ради, яка комплексно обговорює скарги з податкових питань з Державною податковою службою України, є співавтором системного звіту Ради з податкових питань (2015 рік) та оновленого системного звіту з податкових питань (опублікування планується у серпні 2020 року).

Наступна новина: На засіданні Комітету ВР з питань економічного розвитку народні депутати підтримали законопроєкт №3607