01.06.2020

Відтепер контакти Ради бізнес-омбудсмена прямо у пункті митного оформлення

Рада бізнес-омбудсмена та Державна митна служба України зацікавлені не тільки у встановленні простих та передбачуваних правил митного контролю та митного оформлення, але і захисті рівних конкурентних умов на території всієї країни. Разом ми прагнемо надати підприємцям більше інформації про захист їх законних прав та сприяти створенню нової культури митниці.

Відтепер, якщо підприємець вважає, що процеси на митниці відбуваються неналежним чином, а його законні права порушуються, він може знайти прямі контакти Ради бізнес-омбудсмена прямо у пункті митного оформлення. З цією метою Державна митна служба розміщує на 500 митних постах інформацію про можливість звернення до РБО.

Нагадуємо, що ми працюємо незалежно, конфіденційно та безкоштовно.

«За весь час роботи ми отримали від бізнесу 286 скарги на дії митниці, успішно закрили 67% справ та допомогли підприємцям не лише довести законність своїх прав, а й повернути близько 23 млн. грн. Крім того, за нашого сприяння вирішується низка системних проблем бізнесу у митній сфері. Ми розуміємо «больові точки» бізнесу і будемо раді допомогти», – підкреслила заступниця бізнес-омбудсмена Тетяна Коротка.

«Для якісної адекватної роботи Держмитслужби нам важливо мати зворотній зв’язок від користувачів нашого сервісу, зокрема, бізнесу. Тому впевнений, що співпраця з Офісом бізнес-омбудсмена зможе допомогти з вирішенням найбільш нагальних запитань. Ми вдячні за партнерство та системну роботу Офісу та докладатимемо максимальних зусиль для нормалізації умов роботи для підприємців та покращення сервісу митниці», – зазначив в. о. Голови Держмитслужби Ігор Муратов.

Наступна новина: Верховна Рада зареєструвала новий законопроєкт №3607 про Установу бізнес-омбудсмена в Україні