12.11.2019

Рада бізнес-омбудсмена підписала Меморандум про співпрацю з Генеральною прокуратурою України

Сьогодні бізнес-омбудсмен Марчін Свєнчіцький та Генеральний прокурор Руслан Рябошапка підписали Меморандум про партнерство та співробітництво між Радою бізнес-омбудсмена та Генеральною прокуратурою України.

Завдання меморандуму – запобігати недобросовісній поведінці держорганів, працювати над вирішенням системних проблем бізнесу та оформити постійну співпрацю на рівні експертних груп.

За весь час роботи від підприємців на дії органів Прокуратури Рада отримала 313 скарг, що складає 5% всіх звернень. Водночас, на правоохоронців загалом надійшло майже 800 скарг, і практично у кожному кейсі були залучені органи Прокуратури.

До підписання формального документу сторони співпрацювали у форматі робочих груп – з осені 2016 року відбулося 19 таких зустрічей за участю керівництва обох сторін. Відповідно до підписанного Меморандуму, буде створена експертна група. Її функцій – розглядати скарги бізнесу стосовно органів Прокуратури у всіх регіонах України, працювати над вдосконаленням законодавства, відстежувати і припиняти порушення з боку держслужбовців. Зі сторони Ради експертну групу очолить заступник бізнес-омбудсмена Ярослав Грегірчак, зі сторони Генеральної прокуратури – Перший заступник Генерального прокурора Віталій Касько. 

«Меморандум – це стабільна основа співпраці. Це узгоджені правила взаємодії та комунікації. Вважаю, що підписання цього Меморандуму – це важливий сигнал для підприємців про те, що Генеральна прокуратура доручає своїм функціональним та територіальним підрозділам діяти відповідно до закону. Це також означає, що підприємці матимуть додатковий інструмент захисту своїх законних прав. Я переконаний, що наша конструктивна співпраця з органами Прокуратури дозволить поліпшити умови ведення бізнесу в Україні», – підкреслив бізнес-омбудсмен Марчін Свєнчіцький.

«Ефективна робота прокуратури є запорукою довіри інвесторів і побудови сприятливого інвестиційного клімату, що своєю чергою обумовлює економічне зростання і добробут в н ашій країні. Для того щоб бути більш орієнтованими на потреби суспільства, у тому числі інвесторів, представників бізнесу, ми з Радою бізнес-омбудсмена створили постійну робочу групу для розгляду скарг від представників бізнесу», – зазначив Генеральний прокурор Руслан Рябошапка.

Нагадаємо, що раніше Рада бізнес-омбудсмена вже підписала 10 Меморандумів про співпрацю та партнерство з різними державними органами, в тому числі з правоохоронними: Національною поліцією (2016 рік) та Службою безпеки України (2017 рік).

 

Наступна новина: Вакансія: молодший інспектор