05.06.2019

Рада бізнес-омбудсмена розпочинає інформаційну кампанію «ЗміNEW»

Рада бізнес-омбудсмена розпочинає інформаційну кампанію про можливості прозорого ведення бізнесу. Рада проведе низку заходів разом з партнерами – провідними українськими ЗМІ, ключовими бізнес-асоціаціями, бізнес-школами, університетами та державними органами. Мета кампанії – надати підприємцям більше інформації про захист їх законних прав та сприяти створенню культури прозорої державної служби.

«Щороку до нас звертаються сотні підприємців, що розчаровані діями чиновників, – підкреслює бізнес-омбудсмен Альгірдас Шемета. – Єдиний спосіб чинити спротив корупції – діяти спільно. Підприємці мають унікальну можливість визначити шлях, яким далі рухатиметься Україна. Для цього наш проект запропонує бізнесу й держорганам майданчик для відкритої комунікації та співпраці. Ми розкажемо про права підприємців та можливості їх захисту за допомогою Ради бізнес-омбудсмена».

Кампанія має п’ять напрямів. Перший напрям Рада реалізує спільно з медіа-партнером LIGA.net. У червні стартував пілотний проект «Уроки бізнесу». Це серія відеоінтерв’ю з лідерами компаній – скаржниками Ради бізнес-омбудсмена – які розповідають, як влаштований їхній бізнес. Разом з відомими журналістами РБО привертає увагу до проблем ведення бізнесу в Україні та показує історії людей, приклад яких спростовує стереотип, що хабарництво – єдиний шлях до успіху. Перший випуск «Уроки бізнесу з Євгеном Шевченком», CEO Carlsberg Ukraine, вже доступний до перегляду.

Другий компонент спрямований на співпрацю з ключовими бізнес-асоціаціями. Разом з Американською торговельною палатою експерти РБО розпочинають низку інтерактивних семінарів, де запропонують рішення найгостріших проблем, з якими часто стикаються підприємці – обшуки, податкові перевірки та комплаєнс. Згодом до цієї ініціативи долучаться інші бізнес-асоціації, члени наглядової ради РБО.

Третій компонент – робота з бізнес-школами. РБО незабаром проведе панельні дискусії та семінари у Києво-Могилянській бізнес-школі (КМБШ) та Міжнародному інституті менеджменту (МІМ). Заходи об’єднають підприємців та державних службовців для обговорення тем, які Рада піднімає у своїх системних звітах.

Четвертий компонент – взаємодія з молоддю в університетах та молодіжних організаціях. Основна мета компоненту – надати  майбутнім підприємцям, економістам та юристам більше інформації про антикорупційні практики, розвинути культуру нульової толерантності до корупції. РБО домовилася про співпрацю з Київським національним університетом ім. Тараса Шевченка та вже провела перший воркшоп для студентів-міжнародників.

П’ятий компонент пов’язаний з роботою державних органів. РБО проведе освітні заходи для чиновників на тему співпраці з Радою. Роз’яснить держорганам, як найефективніше співпрацювати з інспекторами РБО над розглядом скарг, що отримує бізнес-омбудсмен.

Наразі проект розширюється та запрошує однодумців, які готові творити майбутнє українського бізнесу, приєднатися до нашої кампанії «ЗміNEW». З ідеями та пропозиціями звертайтеся, будь ласка, до Ольги Селезньової (Пікульської), директорки з комунікацій Ради бізнес-омбудсмена – olga.seleznova@boi.org.ua. 

Наступна новина: Запрошуємо на цикл воркшопів з захисту прав бізнесу за участі інспекторів РБО