01.12.2017

Продовжуємо співпрацю зі Службою Безпеки України

Сьогодні бізнес-омбудсмен Альгірдас Шемета та його заступники Тетяна Коротка й Ярослав Грегірчак зустрілися з Головою СБУ Василем Грицаком. Круглий стіл об’єднав керівників провідних бізнес-асоціацій, зокрема Американську торговельну Палату в Україні та Спілку Українських Підприємців.

Учасники обговорили питання співпраці бізнесу та СБУ в контексті формування сприятливого середовища для підприємництва й залучення інвестицій в Україну. Зокрема, Василь Грицак оприлюднив лист, адресований начальникам підрозділів та регіональних органів СБУ, щодо обмеження незаконних підходів застосування санкцій у зовнішньоекономічній торгівлі. Це ще один крок назустріч імплементації рекомендацій, наданих РБО уряду, відносно здійснення зовнішньо-торговельних операцій.

Бізнес-омбудсмен Альгірдас Шемета відзначив: «З моменту підписання Меморандуму між СБУ та РБО ми бачимо конкретні дії з боку спецслужби для вирішення існуючих питань». Нагадаємо, що на кінець третього кварталу 2017 року СБУ виконала 96% рекомендацій РБО, і це один з найкращих показників серед державних органів.

Повний текст листа доступний нижче:

Наступна новина: ПРЕС-АНОНС: 2 лютого запрошуємо журналістів на круглий стіл з бізнес-омбудсменом Альгірдасом Шеметою