22.09.2016

Рада бізнес-омбудсмена підписала меморандум з Національним агентством із запобігання корупції

Рада бізнес-омбудсмена та Національне агентство з запобігання корупції (НАЗК) підписали Меморандум про партнерство та співпрацю. 

Меморандум є підґрунтям для співпраці установ із виявлення корупційних ризиків. За рекомендацією Ради НАЗК зможе здійснювати перевірки органів місцевого самоврядування,  державних підприємств та їхнього керівництва на предмет встановлення фактів порушення. НАЗК зможе надати правовий захист представникам бізнесу, які звертаються до РБО, у разі тиску на них з боку державних службовців. 

Альгірдас Шемета подякував Голові НАЗК Наталії Корчак за ефективну роботу з підготовки Меморандуму. «У Ради бізнес-омбудсмена та Національного агентства з запобігання корупції спільна мета – створити середовище, де бізнесу буде комфортно працювати.  Меморандум, який ми підписали сьогодні, дозволить оформити наші спільні дії для попередження та усунення проявів корупції», – підкреслив бізнес-омбудсмен Альгірдас Шемета. 

«Цей Меморандум має забезпечити прозорість діяльності органів державної влади, зниження рівня корупції та запобігання недобросовісної поведінки чиновників стосовно бізнесу», – наголосила Наталія Корчак, Голова НАЗК, і запевнила, що НАЗК усіляко сприятиме співпраці бізнесу та влади.

Підписанти домовилися про створення експертної групи, яка періодично розглядатиме скарги від підприємців на дії чи бездіяльність органів державної влади. До складу цієї групи увійдуть представники НАЗК, а з боку Ради – заступник бізнес-омбудсмена та один інспектор. 

Нагадуємо, що раніше Рада бізнес-омбудсмена підписала меморандуми про співпрацю з Державною фіскальною службою, Міністерством екології та природних ресурсів, Державною регуляторною службою, Міністерством юстиції України, Національним Антикорупційним Бюро, Київською міською державною адміністрацією та Національною поліцією.

Дивитися Меморандум 

Наступна новина: 30 вересня і 03 жовтня бізнес-омбудсмен відвідав Херсонщину та Запоріжжя